Ηλιακή Ενέργεια

Ηλιακή Θερμική Ενέργεια

Η Interplast κάνει ένα βήμα μπροστά στον τομέα της ηλιακής υποβοήθησης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τη χρήση της ηλιακής ενέργειας στη θέρμανση των χώρων!

Με το σύστημα Interplast Green Line πετυχαίνουμε εύκολα τις χαμηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Η λογική του συστήματος βασίζεται στο γεγονός ότι τα επιστρεφόμενα νερά της ενδοδαπέδιας θέρμανσης πρέπει να αναθερμανθούν κατά 5oC περίπου και μόνο μέχρι τους 45oC. Με την χρήση επιλεκτικών ηλιακών συλλεκτών, μιας αποθήκης ζεστού νερού και των κατάλληλων αυτοματισμών ελέγχου του συστήματος, αυτό θα επιτευχθεί από μια καθαρή και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, τον ήλιο, προσφέροντας έτσι σημαντική επιπλέον εξοικονόμηση δαπανών.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς με την εγκατάσταση συστήματος ηλιακής ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

Το σύστημα ηλιακής υποβοήθησης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης τοποθετείται και διαστασιολογείται ώστε να μας δώσει ζεστό νερό όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και τις πιο κρύες μέρες με ελάχιστη ηλιοφάνεια μπορούμε να τροφοδοτήσουμε το σύστημα της θέρμανσης με ζεστό νερό, εξοικονομώντας ενέργεια.

Σε περίπτωση που το νερό το οποίο υπάρχει στο ηλιακό σύστημα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που θέλουμε, μπορούμε να το ρυθμίσουμε ώστε να σταματάμε την κυκλοφορία νερού έως ότου αυτό φτάσει μια επιθυμητή τιμή θερμοκρασίας.

Το σύστημα ηλιακής θέρμανσης περιλαμβάνει όλες εκείνες τις διατάξεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας του.

Χρειάζεται μόνο έναν περιοδικό έλεγχο.