Ιστορικό

1998

Ίδρυση της εταιρίας Interplast με κύρια ενασχόληση την παραγωγή πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων ύδρευσης και θέρμανσης. Παραγωγή των σωλήνων Como pex, Como flex και του Σπιράλ Προστασίας.

1999

Απόκτηση της πρώτης πιστοποίησης του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9002. Παραγωγή των σωλήνων και των εξαρτημάτων Aqua plus.

2000

Εξαγορά της εταιρίας SOLPLAST. Η Interplast διευρύνει την δραστηριότητα της και στη Νότια Ελλάδα συμπληρώνοντας τη γκάμα των προϊόντων της με σωλήνες και εξαρτήματα αποχέτευσης από PVC.

Παράλληλα γίνεται η πρώτη εταιρεία του κλάδου των πλαστικών σωλήνων που συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Mostra Convegno στο Μιλάνο, δείχνοντας τον εξαγωγικό προσανατολισμό της.

2001

Απόκτηση του βρετανικού πιστοποιητικού WRAS-NSF για την καταλληλότητα των σωλήνων PEX, PP-R και PE για πόσιμο νερό.

2002

Εξαγορά της εταιρίας ELVIOM, εταιρείας με πολύ μεγάλη ιστορία στην παραγωγή ορειχάλκινων εξαρτημάτων η οποία ιδρύθηκε το 1954 και ήταν η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που συμμετείχε στην διεθνή έκθεση ISH στη Γερμανία το 1973. Η Interplast ολοκληρώνει τη γκάμα των προϊόντων της, παράγοντας πλέον ολοκληρωμένο σύστημα για κτιριακές εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη το ήδη υπάρχον πελατολόγιο της ELVIOM στο εξωτερικό, διευρύνει την εξαγωγική της δραστηριότητα.

2003

Απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας SOLPLAST και λειτουργία της ως υποκατάστημα της Interplast στην Αθήνα.

2004

Η Interplast ολοκληρώνει τη συμμετοχή της σε μεγάλο αριθμό ολυμπιακών έργων όπως το Ολυμπιακό Χωριό και σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων που ανακαινίζονται στην Αθήνα ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων όπως το ιστορικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

2005

Συμμετοχή της εταιρείας στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Μέση Ανατολή, στην BIG 5 στο Dubai.

2006

Αγορά νέου εργαστηριακού εξοπλισμού. Το εργαστήριο στην Κομοτηνή γίνεται ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης.

2007

Απόκτηση του γερμανικού πιστοποιητικού DVGW για την καταλληλότητα των σωλήνων PP-R σε πόσιμο νερό.

Απόκτηση του καναδικού πιστοποιητικού CSA για τις μηχανικές αντοχές των σωλήνων PEX

2008

Ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επένδυσης στην ιστορία της Interplast, ύψους 8 εκ. €, που αφορά επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για παραγωγή σωλήνων και εξαρτημάτων αποχέτευσης από Πολυπροπυλένιο. Η Interplast γίνεται η μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής πλαστικών σωληνώσεων που περιλαμβάνεται στον οδηγό πράσινης κατανάλωσης της Greenpeace.

2009

Διάθεση στην αγορά της νέας σειράς σωλήνων και εξαρτημάτων αποχέτευσης από Πολυπροπυλένιο με την εμπορική ονομασία Atlas plus.

2010

Ανακοίνωση νέας σειράς προϊόντων που απευθύνονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ενδοδαπέδια Θέρμανση, Αντλίες Θερμότητας, Ηλιακά αποτελούν ένα πακέτο που δίνει λύσεις και συμβάλλει πολύ αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση της Ενέργειας.

2012

Μεγάλη διεύρυνση της σειράς του Aqua Plus κυρίως στις μεγάλες διατομές με παράλληλη παρουσίαση νέων χρήσιμων εξαρτημάτων όπως οι υδραυλικοί διαχωριστές, οι πλαστικές βάνες, οι βαλβίδες αντεπιστροφής, λυόμενοι σύνδεσμοι κ.ά.

2014

Ανακοίνωση μεγάλης συνεργασίας με την εταιρεία Knauf με παρουσίαση νέου συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ, ξηράς δόμησης. Λίγες ημέρες μετά ανακοινώνεται από την εταιρεία στρατηγική συνεργασία με την Brass Form, Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ορειχάλκινα εξαρτήματα. Τα προϊόντα των δύο εταιρειών παρουσιάζονται στην Climatherm, το Μάρτιο του 2014.